Glutenfria Bagels - Vegan

 Ingredienser:
  • 5 1/2dl Hett vatten
  • 1msk Fiberhusk
  • 25g Jäst (blå)
  • 1msk Dadelsirap
  • 0.5msk Salt
  • 500g Glutefri ljus mjölmix @semperglutenfritt 

Topping | Pensling

  • Kokosolja (Ägg om ej vegan)
  • Ost
  • Vallmofrön
  • Svarta/vita sesamfrön
 Gör så här:

Ugn: 225 grader

1. Blanda vatten med fiberhusken, blanda och låt svälla i 10minuter.
2. Smula ner jästen i degblandaren, häll i vätskan och blanda ut jästen.
3. Lägg i salt och sirap, blanda och häll sedan i mjölet pö om pö tills du får en fast deg. 
4. Häll ut degen på mjölat bakbord, platta ut med handen, kavlar du så kavla in för tunt, tryck ut munkar eller så gör du ca. 10st bollar och gör en grop i mitten med ett mjöligt finger tills du får en munk. Placera munkarna på ett något mjölat bakplåstspapper och låt jäsa i 45minuter. 
5. Värm vatten i en stor kastrull och låt dem sjuda i vattnen 2min på varje sidan. Lägg tillbaka på bakplåtspappret o låt vattnen torka.
6. Pensla med kokosolja (ägg om ej veganska) och toppa valfritt. 
7. Grädda i ugnen i 15-18min på 225° och låt sedan svalna något innan servering.

Här har jag fyllt dem med ruccola, vegosalami, tomat & groddar. Funkar lika bra med endast smör eller med ost, marmelad osv.

Av: Foodyash

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera