Rödbetsplättar - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:
  • 2dl Havregryn
  • 1msk Dadelsirap (el. Agave)
  • 1/4tsk Bakpulver
  • 1/2tsk Vaniljpulver 
  • 2st Ägg
  • 1st Banan
  • 2st Rödbetor
  • 4st Jordgubbar

Topping

  • Naturell kvarg
  • Lingonpulver 
  • Citronmeliss
  • Jordgubbar
  • Hallon
 Gör så här:

Vill man ha slätare plättar så kan man mixa havregrynen till mjöl innan man mixar samman allting. Samt att man använder sig utav rödbetsjuice istället för hela förkokta betor, ca. 1dl.

1. Mixa samman allting till en slät massa, låt svälla i 10minuter. 
2. Stek i kokosolja på medelvärme.
3. Toppa och servers genast.

Av: Foodyash

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera