Växtbaserade & glutenfria pannkakor - Vegan

 Ingredienser:
  • 125 gram valfritt glutenfritt mjöl
  • 2 stycken vegansk äggersättning eller 1 mosad banan
  • 50 ml bubbel vatten
  • Ca 90 ml valfri mylk
  • 1-2 msk kokossocker
  • 1 msk kokosmör
  • 2 tsk bakpulver
  • En nypa vanilj- och kanelpulver
  • Kokosolja för stekning

Pålägg

  • Lönnsirap
  • Bär
  • Frukt
 Gör så här:

1. Vispa äggersättningspulvret eller den mosade bananen med mylk, bubbel vatten, kokossocker och nötsmör.

2. Kombinera mjöl, bakpulver, vanilj och kanel separat först och tillför sedan det till mjölkblandningen under omröring.

3. Rör tills din deg blir mjuk, tjock och krämig (lägg lite mer mylk om du föredrar tunnare pannkakor eller tillsätt mer mjöl om du vill ha tjockare.)

4. Låt smeten vara i kylskåp ca 10 minuter.

5. Värm upp kokosolja i en stor stekpanna på en medium värme.

6. Lägg i ca 2 msk degen för en pannkaka i pannan.

7. Så fort du ser bubblor på ytan, vänd pannkakorna (efter ca 2-3 minuter).

8. Servera dina pannkakor med dina favorit tillbehör.

Av: Clearlife.se                      

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera