Avokadosorbet med citrussallad och rostad vit choklad - Vegan

 Ingredienser:

4 portioner

  • 100 gr. vit vegansk choklad 
     
  • 2 avokado
  • 1 dl agavesirap
  • 1 dl färskpressad limesaft
  • 2 dl bubbelvatten
     
  • 2 apelsiner 
  • 1 blodgrape
 Gör så här:

Det här är en vegansk dessert som görs på få ingredienser. Den passar även bra som lite lyxigare mellanmål.
Vissa är kanske lite skeptiska när en hör avokadosorbet som dessert men det är absolut värt att testa för det blir en fräsch och god dessert. 

- Finriv chokladen på rivjärn och rosta på bakplåtspapper i ugn på 175 grader i 5-7 minuter.
- Tag ut och låt svalna. Bryt sedan upp i större flak.

- Mixa avokado, agavesirap och limesaft till en slät smet i matberedare.
- Vispa sedan ner bubbelvattnet i smeten med en visp. Kör smeten i glassmaskinen till dess det fått en glasskonsistens.

- Filea 2 apelsiner och 1 blodgrape (eller annan citrusfrukt som ni gillar).
- Blanda upp till en sallad.

- Scopa upp glassen med en varm sked.
- Lägg på apelsinsalladen och lägg på den rostade chokladen.
- Supergott!

Logga in för att kommentera