Risnudlar med marinerad tofu och cashewnötter - Laktovegetarisk

 Ingredienser:
  • 4 port risnudlar
  • 250 g tofu
  • 1/2 dl soja
  • 1/4 dl sweetchilisås
  • 2 st lime
  • 1 bit rättika
  • 2 st morot
  • 3 st vårlökar
  • Färsk koriander
  • 50 g cashewnötter
 Gör så här:

- Blanda soja med skalet och saften från limen och sweetchilisås.
- Tärna tofun och låt tofun marineras i blandningen under tiden du fortsätter med resten.
- Koka risnudlarna. Hyvla rättika och morot tunt på längden med mandolin (enklast) eller med osthyvel. Strimla löken.
- När risnudlarna kokat färdigt sköljer du dem i kallt vatten och blandar sedan med grönsaker och tofu med marinad.
- Strö över hackade cashewnötter och färsk koriander.

Av: 3kockar7kids         

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera