Moussetårta på svarta bönor - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Brownie

  • 1 förpackning kokta svarta bönor (230g)
  • 150g kärnfria dadlar
  • 2 ägg
  • 2 msk agavesirap eller honung
  • 1 tsk bikarbonat
  • 4 msk kakao
  • 150g mörk choklad
  • 2 msk kokosolja
  • Nypa salt

Mousse

  • 1 burk svarta bönor
  • 1 msk kokosolja 
  • 80 g urkärnade dadlar
  • 1 dl havremjölk
  • 120 g mörk choklad
  • Nypa havssalt

Fyllning och topping

  • 1/2 dl kakaonibs
  • 50 g mörk choklad
     
  • 1,5 dl mandlar
 Gör så här:

Denna tårta är så vansinnigt god och chokladig. Den är så lyxig och tillfredställande. Tårtan är sjukt mättande också och räcker till ca 15 personer. En dröm helt enkelt.

Ugn: 200 grader

Brownie

- Sätt ugnen 200 grader.
- Smörj en brödform med kokosolja.
- Skölj bönorna, lägg i en matberedare.
- Tillsätt dadlarna och agavesirap. Mixa tills du fått en krämig konsistens.
- Tillsätt ägg, bikarbonat samt kakao och mixa.
- Smält chokladen i ett vattenbad och blanda ner kokosolja.
- Tillsätt i dadelröran under omrörning.
- Grädda 10-15 min. (Den skall vara lös i mitten)

Mousse

- Mixa bönor med kokosolja, salt och dadlar i en matberedare tills det blir en slät smet.
- Finhacka choklad och blanda med mjölken, värm på låg värme under omrörning tills det blir en slät chokladsmet.
- Tillsätt chokladen till bönmixen och mixa tills det blir en slät och fin mousse.

Montering

- Strö kakaonibs på brownie.
- Häll moussen på brownie och frys ca 3 h eller tills nästa dag.
- Låt kakan tina ca 1 h innan servering.

Dekorera

- Smält choklad över ett vattenbad och rosta mandlarna.
- Ringla chokladen över och strö det hackade mandlar tillsammans med kakaonibs på toppen.

Logga in för att kommentera