Ugnsrostade rotfrukter på en bädd av gräddfil och belugalinser - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

2 små portioner

  • 3 små palsternackor
  • 3 små morötter
  • Saft och zest från 1/2 citron
  • 1/2 - 1 dl olivolja
  • En kvist timjan och en kvist rosmarin
  • Salt och peppar
     
  • 1 dl belugalinser
  • 2 dl vatten
  • Salt
     
  • 2 dl gräddfil
  • Basilika

Ett hett tips-> rostad lök, jag hade inte det hemma, men rosta lök och strö över

 Gör så här:

Detta är en himla fin förrätt eller huvudrätt. Sådan fin balans mellan den syrliga gräddfilen, de mustiga rotfrukter och de tuggmotståndliga (nytt ord, blandning mellan oemotståndliga och tuggmotstånd) belugalinserna.

Ugn: 225 grader

- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skrubba rotfrukterna och halvera.
- Lägg i ugnsform och ringla över mycket olivolja. Riv över citronzest och pressa citron, tillsätt salt och peppar.
- ”Pensla” rotfrukterna med örtkvistarna och låt de ligga kvar i formen när du sätter in den ugnen. Grädda 20 min.
- Koka linserna.
- Efter 20 min penslar du rotfrukterna ännu en gång.
- Grädda 20 min till. Sätt gärna på grillen i slutet så de får rikligt med färg.
- Klicka ut gräddfil på en tallrik, toppa med linser och lägg upp rotfrukterna.
- Toppa med strimlad basilika och rester av olja från formen.

Av: Anja Olaug

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera