Quorngryta med ajvar - Ovovegetarisk

 Ingredienser:

300 g quornfilé strimlad
3 msk tomatpuré 
1 st lök skivad
1 st paprika röd skivad 
2 msk smör
Salt & svartpeppar 
1 tsk oregano torkad
1 tsk timjan torkad
2 dl grädde
1 dl ajvar mild 
1 msk grönsaksfond 
100 g körsbärstomat halverad 
2 dl ost riven lagrad 

 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Fräs tomatpuré i smör någon minut. Tillsätt strimlad quorn, paprika, lök, och krydda med salt, svartpeppar, oregano, timjan, och låt fräsa i några minuter.
- Vispa under tiden ihop, grädde, ajavar och grönsaksfond. Lägg över det stekta i en passande ugnsform, eller använd stekpannan om den tål ugnsvärme.
- Häll sedan gräddblandningen över quornen, lägg på tomaterna, och toppa med riven ost.
- Gratinera i ugnen på 200 grader, i ca 20 minuter, tills osten bubblar och har fått lite färg. 
- Servera med korngryn eller bulgur, och valfritt grönt! 

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera