Färsk tortellini med krämig sås - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

2 frp tortellini med ricotta & spenat 
2 msk smör eller olja
1 st lök gul klyftor
3 st vitlöksklyfta hackad
0,5 st chili röd hackad
4 st tomat klyftor
0,5 tsk oregano torkad
0,5 tsk timjan torkad
2 dl creme fraiche 
0,5 dl kokvatten från pastan 
2 msk grönsaksfond 
Salt & svartpeppar 
1 dl ost lagrad valfri 
1 dl persilja, basilika, timjan färsk hackad 

 Gör så här:

- Fräs lök, vitlök, chili, på låg värme tills löken blivit mjuk och glansig. Tillsätt tomat, oregano, timjan, låt fräsa i ytterligare någon minut.
- Koka den färska pastan enligt instruktion på förpackningen. Rör ner creme fraiche, grönsaksfond och kokvatten från pastan. Låt såsen få ett hastigt uppkok, smaka av med salt & svartpeppar.
- Blanda försiktigt ner den kokta pastan och hälften av osten, och färska örter i såsen.
- Toppa med lite extra riven ost, och servera genast!

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera