Club sandwich med marinerad portabello & avokado - Vegan

 Ingredienser:

4 - 6 st portabello tunt skivade 
0,6 dl balsamvinäger 
2 msk olivolja 
2 msk teriyaki sås 
1 msk lönnsirap 
2 st vitlöksklyfta finhackad
0,5 tsk timjan torkad
1 msk timjan färsk hackad 

8 st skivor surdegsbröd eller valfritt bröd
Olivolja 
3 st avokado mosad 
1 st lime pressad
Salt & svartpeppar 
Sallad valfri
1 st rödlök tunt skivad
Timjan färsk 

 Gör så här:

- Skiva svampen tunt, och lägg över i en kraftigare plastpåse.
- Blanda samman marinaden, och häll den sedan rakt ner över svampen i påsen.
- Vänd på påsen några gånger, så att all svamp täcks av marinad. 
- Lägg i kylen, och låt marinera i minst 4 timmar, vänd gärna på påsen några gånger under tiden. 

- Stek brödskivorna i olivolja, och stek även svampen hastigt, salta och peppra lätt. 
- Mosa avokado, och blanda med pressad lime, lite salt & svartpeppar. 
- Bred ut mosad avokado på 4 st brödskivor.
- Fördela den stekta svampen över, toppa med rödlök, sallad och färsk timjan, och bröd! 

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera