Mexican fried ries - Vegan

 Ingredienser:

3 msk olja
2 msk tomatpuré 
1 st lök finhackad 
3 st vitlöksklyfta finhackad 
0,5 st chili röd hackad
2 dl ris okokt
1,5 tsk spiskummin 
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk paprikapulver rökt 
0,5 tsk oregano 
1 krm cayennepeppar 
2 st paprika tärnad
4 st tomat tärnad 
5 dl grönsaksbuljong 
1 frp svarta bönor 
1 kruka koriander 
1 st lime i klyftor

 Gör så här:

- Fräs tomatpuré i olja, i 1 minut.
- Rör ner ris, lök, vitlök, chili, kryddorna, och låt fräsa under omrörning i 3 minuter. Blanda ner tärnad paprika, hackad tomat, och låt fräsa med i ytterligare några minuter.
- Tillsätt grönsaksbuljong, låt få ett uppkok, och sedan puttra på svag värme i 10 minuter, rör ner svarta bönor och låt puttra klart, tar kanske 10 minuter till, beroende på valt ris.
- Smaka av med salt & svartpeppar, rör ner hackad koriander. 

- Servera med limeklyftor och extra koriander. 

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera