Ljummen sallad med rostad brysselkål och sötpotatis - Vegan

 Ingredienser:

Rostad brysselkål 
500 g brysselkål ansad och halverad
3 msk olivolja
Salt & svartpeppar 

Sötpotatis
3 st sötpotatis skalad och tärnad 
2 msk olivolja
2 msk lönnsirap
0,5 tsk kanel 
Chiliflakes en nypa
100 g valnöt 


2 dl mullbär eller tranbär torkade
Timjan färsk 

 Gör så här:

Ugn: 200 grader

Rostad brysselkål 

- Blanda brysselkål med olivolja, salt och svartpeppar.
- Lägg sedan över brysselkålen på en plåt klädd med bakplåtspapper, och rosta på 200 grader i 25 minuter.
- Vänd dem när 10 minuter återstår. Färdiga när de fått fin färg, men inte är brända, ta ut plåten och ställ åt sidan.

Sötpotatis

- Blanda sötpotatis med olivolja, lönnsirap, kanel och chiliflakes.
- Lägg sedan över på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Rosta på 200 grader i 25 minuter, vänd på tärningarna när 10 minuter av tiden återstår, och tillsätt även valnötter som får rosta tillsammans med sötpotatisen.
- Ta ut plåten och ställ åt sidan. 

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera