Rödbetsnudlar med tamarirostade cashewnötter - Vegan

 Ingredienser:

4 små portioner

  • 1 rödbeta
  • 1 burk kokosmjölk (bara det krämiga på toppen)
  • 1 tsk soja
  • 4 cm färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt och peppar
  • 180-200 g risnudlar
     
  • 1 1/2 dl cashewnötter
  • 1 msk tamarisoja
     
  • 150 g valfria kokta bönor (jag hade borlottibönor)
  • En handfull sallad
  • En handfull koriander

Eventuell topping

  • Chilipasta eller chilisås
  • Sesamfrön
 Gör så här:

Ugn: 175 grader

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skrubba rödbetan och skär i mindre bitar.
  3. Låt koka tills de mjuknat.
  4. Koka risnudlar.
  5. Skala och riv ingefära.
  6. Skrapa ut det krämiga på toppen av kokosmjölken. Spara det flytande för exempelvis smoothies.
  7. När rödbetorna har kokat skalar du den med baksidan på en sked.
  8. Mixa rödbetor, kokoskräm, ingefära, vitlök och soja. Tillsätt svartpeppar och salt efter tycke, smaka av.
  9. Blanda cashewnötter och tamarisoja. Rosta i ugn ca 7-10 min.
  10. Finhacka koriander och sallad.
  11. Blanda rödbetskrämen med risnudlarna så att det blir krämigt.
  12. Blanda ner resten av ingredienserna. Smaka av och tillsätt det som saknas. Jag brukar slänga på lite chilipasta och sesamfrön.
  13. Voila!

Av: Anja Olaug

Orginalreceptet finner du här

 

För mer inspiration från Anja, klickar här! 

Logga in för att kommentera