Rödbetscarpaccio med dragonmajjo - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Detta kan vara världens enklaste förrätt med tanke på hur god den blir.

4 portioner 

2 rödbetor
1 lagerblad
1 kvist timjan 
Grönsaksbuljong 

Dragonmajjonäs 
1 ägg
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk citronjuice 
Ca 1 1/4 dl neutral olja 

Salt
2 tsk citronjuice 
1/2 msk torkad dragon 

Övrigt
Små fina salladsblad 
Olivolja 
Parmesan 

 Gör så här:

- Koka upp vatten med lagerblad, timjan, buljong och betor. Låt sjuda ca 45 min - 1h. 
- Vispa äggula med dijon och citron. Häll försiktigt en tunn stråle olja medan du vispar, ca 1/3 av det angivna. Mixa tills det är en jämn konsistens.
- Tillsätt resten av olja i omgångar medan du mixar. När den är slät och fet tillsätter du salt, citronjuice och torkad dragon. Smaka av om mer behövs. 
- Skölj betorna. Skala med en sked. Kör på mandolin. Betorna skall vara kalla vid servering. 
- Börja med att lägga upp betor på tallriken. Dutta ut rikligt med majjo, fördela salladsbladen och riv parmesan. Toppa med olivolja och nymalen svartpeppar. 
- Voilà! 

Av: Anja Olaug

Orginalreceptet finner du här

 

För mer inspiration från Anja, klickar här! 

Logga in för att kommentera