Pasta arrabbiata - Vegan

 Ingredienser:

3 st vitlök klyfta finhackad
1 st chili röd hackad
0,5 dl tomatpuré 
0,5 dl olivolja 
400 g körsbärstomat slarvigt delade 
1 msk grönsaksfond 
0,5 dl kokvatten från pastan 
1 msk råsocker
Flingsalt & svartpeppar 
1 st citron eko rivet skal
Basilika 

 Gör så här:

- Koka valfri pasta enligt instruktioner på förpackningen. 
- Hetta upp olivolja i en stor stekpanna, fräs tomatpuré, vitlök och chili, tills vitlöken mjuknat men inte fått färg.
- Tillsätt tomater, och krydda med socker, flingsalt, svartpeppar. Rör om och låt puttra samman i några minuter.
- Häll på 0,5 dl av kokvattnet från pastan, grönsaksfond, låt få ett hastigt uppkok.
- Smaka av med lite extra chiliflakes, blanda ner färsk basilika, citronskal, den kokta pastan och blanda runt försiktigt. 

- Vid servering toppa med färsk basilika och lite riven ost.

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

 

För mer inspiration från Marie, klickar här! 

Logga in för att kommentera