Raggmunk med vitkålssallad - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

Raggmunk 
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk 
2 st ägg 
800 g potatis grovt riven 
0,5 tsk salt
Svartpeppar

Vitkålssallad 
400 g vitkål fint strimlad
3 st apelsin skär ut hinnfria klyftor 
1 st rödlök tunt skivad
Flingsalt & svartpeppar
Chiliflakes 
3 msk apelsinjuice 
0,5 st lime pressad 
3 msk olivolja 

 Gör så här:

Raggmunk 

- Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken, vispa tills klumpfritt. 
- Vispa sedan ner resten av mjölken, ägg, salt och peppar. 
- Riv potatis grovt, klappa torrt med hushållspapper, och vänd snabbt ner rivet i smeten. 
- Hetta upp lite smör i en stekpanna, och klicka ut lagom stora ”plättar” och låt steka 4 - 5 minuter/sida.  

Vitkålssallad 

- Blanda ihop vitkål, apelsin, rödlök, med apelsinjuice, limejuice, olivolja och kryddor. 
- Blanda ordentligt, smaka av och låt gärna stå några timmar före servering. 
- Servera raggmunkarna med vitkålssallad och kanske lite lingonsylt!

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

 

Hitta mer inspiration från Marie, klicka här!

Logga in för att kommentera