Tekakor med havregryn - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

Perfekta frukost och utflyktsbröd!

5 dl havregryn/fiberhavregryn
5 dl havremjölk eller valfri mjölk 
5 dl vatten 
100 g jäst
150 g smör smält och avsvalnat
20 dl vetemjöl
3 msk honung
2 tsk salt

 Gör så här:

Ugn: 225 grader

- Blanda havregryn och havremjölk, och ställ i kylen över natten.
- Rör ner jästen i varmt vatten, 37 grader, tillsätt sedan i omgångar, det avsvalnade smöret, havregrynsröran, mjölet, salt och honung!
- Knåda ordentligt, degen får gärna vara lite lösare. Låt jäsa under duk i 30 min, kavla ut, och ta ut runda kakor i valfri storlek.
- Lägg på bakplåtspapper klädda plåtar, och låt jäsa 30 min till!
- Grädda i 225 grader ca 15 min, tills de fått fin färg.
- Pensla med mjölk, och strö ev över lite havregryn, och låt svalna på galler!

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

 

Hitta mer inspiration från Marie, klicka här!

Logga in för att kommentera