Soppa med champinjon & blomkål - Laktovegetarisk

 Ingredienser:
  • 300 g champinjon ansad, skivad
  • 450 g blomkål i grova skivor 
  • 2 st lök gul hackad
  • 2 st vitlöksklyfta hackad
  • 3 msk olivolja 
  • 1 tsk timjan torkad
  • Chiliflakes en nypa
  • 1 msk bovetemjöl eller annat mjöl
  • 6 - 7 dl grönsaksbuljong 
  • 3 dl havregrädde eller valfri
  • 1 msk soja kikkoman 
  • Salt & svartpeppar 
     
  • Ädelost valfritt alternativ (Cheezly Astrid & Aporna vegan) 
 Gör så här:

- Fräs champinjon, blomkål, lök, vitlök, i olivolja, använd en gryta som soppan kan serveras ur.
- Fräs tills champinjonerna fått lite färg, och löken är mjuk och glansig, krydda med timjan och chiliflakes.
- Pudra över bovetemjölet, och rör runt ordentligt. Häll på grädde, grönsaksbuljong, soja, och låt puttra under lock tills blomkålen är mjuk, tar ca 15 minuter.
- Mixa därefter soppan grovt, eventuellt behöver den spädas med mer grönsaksbuljong.
- Låt den till sist få ett uppkok, smaka av, kanske behövs en aning mer salt och svartpeppar. 
- Servera soppan i skålar, och toppa med några skivor stekta champinjoner, en liten klick ädelost, finns vegan alternativ och färsk timjan! 

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera