Rödbetspuckar med pepparrotsyoghurt - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

Rödbetspuckar 

  • 1 dl linser röda kokta enligt anvisning på förpackning
  • 1 frp kikärtor 
  • 1 st rödlök finhackad
  • 2 st rödbeta skalad delad i mindre bitar
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 tsk timjan torkad 
  • 0,5 st citron eko rivet skal 
  • Svartpeppar 

Pepparrotsyoghurt 

  • 2 dl matyoghurt 
  • 3 msk pepparrot riven, hur mycket är en smaksak
  • 1 tsk honung
  • Flingsalt en nypa 

 

 Gör så här:

Ugn: 175 grader

Rödbetspuckar 

- Mixa snabbt ihop kikärtor och linser, till en grov massa.
- Mixa även rödbetorna grovt, och lägg över det mixade i en lagom stor skål.
- Blanda sedan ner ägg, örtsalt, timjan, svartpeppar, citronskal, och blanda smeten väl.
- Ställ i kylen ca 30 minuter. 

- Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt, och olja lätt. 
- Forma till små puckar, och lägg dem på det oljade pappret. Jag använde mig av en rågad matsked, som mått och fick ihop 17 st puckar. 
- Ringlade till sist över lite extra olivolja, och bakade puckarna på 175 grader i 15 minuter, innan jag vände dem och lät dem gräddas färdigt i ytterligare 10 minuter. 

Pepparrotsyoghurt 

- Blandas, och låt stå kallt tills servering

Av: Marie Lyander                

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera