Rödbetspuckar
Pepparrotsyoghurt
Ugn: 175 grader
Rödbetspuckar
- Mixa snabbt ihop kikärtor och linser, till en grov massa.
- Mixa även rödbetorna grovt, och lägg över det mixade i en lagom stor skål.
- Blanda sedan ner ägg, örtsalt, timjan, svartpeppar, citronskal, och blanda smeten väl.
- Ställ i kylen ca 30 minuter.
- Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt, och olja lätt.
- Forma till små puckar, och lägg dem på det oljade pappret. Jag använde mig av en rågad matsked, som mått och fick ihop 17 st puckar.
- Ringlade till sist över lite extra olivolja, och bakade puckarna på 175 grader i 15 minuter, innan jag vände dem och lät dem gräddas färdigt i ytterligare 10 minuter.
Pepparrotsyoghurt
- Blandas, och låt stå kallt tills servering
Av: Marie Lyander
© Copyright 2019 - MyVeggie.se
Logga in för att kommentera