Prästostsnurror med hasselnötter - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

15 st

  • 1/2 kruka persilja
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 250 g färsk kyld smördeg
  • 2 dl riven prästost (gärna lagrad)
  • Salt
  • Peppar
  • 1 äggula
 Gör så här:

- Sätt ugnen på 225°C.
- Hacka persiljan. Hacka nötterna grovt.
- Rulla ut smördegen och fördela ost, persilja och nötter jämnt på degen, krydda med salt och peppar.
- Rulla ihop från kortsidan och pensla skarven med äggula.
- Skär rullen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen 8- 10 minuter. Låt svalna på galler.

Av: Sandra Ericsson

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera