Oreodessert - Vegan

 Ingredienser:

Chokladmousse:

  • 100 g mörk vegansk choklad
  • 2,5 dl vispgrädde av soya 
  • 1 msk kakao
  • 1 msk florsocker

Oreomousse:

  • 10 oreokakor
  • 1,5 dl vispgrädde av soya
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Dekoration:

  • Oreokakor, vanliga eller mini
     
 Gör så här:

Chokladmousse:
- Hacka den mörka chokladen fint och häll ner i en skål.
- Koka upp vispgrädden och häll den över chokladen. Låt stå i 1 minut och rör sedan runt tills chokladen har smält.
- Blanda ner kakao och florsocker. Låt svalna helt i kylen. Vispa krämen med en elvisp till en fluffig mousse. Det tar runt 10 minuter att få riktigt härligt moussig mousse.
- Spritsa eller skeda ner i fyra dessertskålar.

Oreomousse:
- Mixa kakorna i en matberedare eller krossa dem på valfritt sätt.
- Vispa grädde, florsocker och vaniljsocker riktigt fluffigt. Vänd ner de mixade/krossade oreokakorna.
- Spritsa eller skeda ner oreomoussen över chokladmoussen. 

Dekoration:
- Dekorera med fyra vanliga oreokakor eller flera mini-oreos.

Av: Sandra Eriksson 

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera