Gurkmeja pasta - Vegetarisk (honung)

 Ingredienser:
  • 3 dl vatten
  • 1,5 dl gurkmeja eko
  • 4 tsk ingefära färsk riven
  • 0,5 tsk svartpeppar 
  • 0,5 tsk salt 
  • 1 tsk kanel 
  • 1 tsk kardemumma 
  • 0,5 dl kokosolja kallpressad 
  • 2 msk honung 
 Gör så här:
  1. Koka upp vatten och gurkmeja, och låt puttra under omrörning i 5 minuter.
  2. Rör sedan ner alla kryddorna, och låt puttra under fortsatt omrörning i ytterligare 2 - 3 minuter.
  3. Ta kastrullen från plattan, låt svalna lite innan kokosoljan blandas ner.
  4. När pastan svalnat helt, blanda då även ner honungen! Ställ svalt, håller sedan 2 veckor i kylen! 

Av: Marie Lyander  

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera