Apelsinkaka med apelsinglasyr - Lakto ovo vegetariskt

 Ingredienser:

Apelsinkaka: 

  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 st apelsin eko saft & rivet skal
  • 125 g smör smält avsvalnat
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver 
  • Smör & ströbröd till en form

Apelsinglasyr:

  • 2 dl florsocker 
  • 0,5 apelsin eko rivet skal
  • 2 msk apelsin pressad 
 Gör så här:

Ugn: 175 grader

Apelsinkaka: 

- Vispa ägg och socker pösigt.
- Vänd ner rivet apelsinskal och apelsinjuice, rör ner vetemjöl blandat med bakpulver, och smält smör. Häll över i en smord och bröad mindre form. 
- Grädda på 175 grader i ca 40 minuter.
- Ta ut formen ur ugnen, låt stå några minuter innan kakan stjälps upp på ett bakplåtspapper lagt på gallret. 
- Låt svalna helt med formen kvar över kakan. 

Apelsinglasyr:

- Rör ihop, och häll glasyren över den avsvalnade kakan! 

Av: Marie Lyander  

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera