Glutenfria piroger - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

Deg: 

  • 4 dl hirsmjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 1,75 dl vitt rismjöl
  • 2,5 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • Salt
  • 175 g margarin 
  • 3,5 dl vatten

Fyllning: 

  • Svarta bönor 
  • Lök 
  • Spiskummin 
  • Jalapeno 
 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Sikta ihop alla torra ingredienser. Rör ner fettet.
- Rör sist ner vattnet och knåda ihop till en deg. Låt stå i ca 10 minuter.
- Dela degen i 20 bitar, rulla till bollar. Kavla ut en och en.
- Bred på ett tunt lager tomatsås innan valfri fyllning.
- Röror på svarta bönor, lök, spiskummin, jalapeno.
- Lägg 1 – 2 msk fyllning på varje halva, vik över och platta ihop kanterna med en gaffel.
- Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper, pensla med lite rapsolja och grädda i ca 20 minuter på 200 C.

Av: Alexandra Elemyr Unstad

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera