Rödvinskokta belugalinser - Ovovegetarisk

 Ingredienser:
  • 1 st lök finhackad 
  • 3 st vitlöksklyfta finhackad 
  • 3 st morot tärnad
  • 50 g rotselleri tärnad
  • 3 dl belugalinser 
  • 1 tsk timjan torkad
  • 3 dl vin rött matlagningsvin går utmärkt 
  • 6 dl grönsaksbuljong 
  • 2 st lagerblad 
  • Salt & svartpeppar 
  • Timjan färsk repad
  • Olivolja 
     
  • 4 st ägg löskokta
 Gör så här:

- Fräs lök och vitlök, i lite olivolja, på svag värme i 3 - 4 minuter, tills löken blivit mjuk och glansig.
- Tillsätt tärnad morot och rotselleri, som får fräsa med i ytterligare 3 minuter. 
- Häll på grönsaksbuljong och rödvin, tillsätt lagerblad och timjan.
- Låt sedan puttra på svag värme i ca 1 timme, eller tills linserna mjuknat, smaka av med lite salt & svartpeppar. 
- Servera i skålar, toppa med ägg, färsk timjan och ringla till sist över lite olivolja!

Av: Marie Lyander  

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera