4 stycken
Mandelmassa
90 g mandlar
90g socker (eller 100-120 g dadlar)
4,5 msk grädde
Kardemummachia
3 dl sötad mandelmjölk
7,5 msk chiafrön
3/4 tsk kardemummakärnor
Sötning efter tycke
2,5 dl grädde
En nypa vaniljpulver
Stött kardemumma och hackade mandlar som topping
- Rosta mandlar i en torr stekpanna.
- Stöt kardemumman och blanda alla ingredienser till kardemummachia.
- Låt stå och blanda emellan.
- Mixa mandlarna till ett pulver. Tillsätt socker eller dadlar och mixa tills det blir mandelmassa.
- Blanda mandelmassan med grädde tills den blir någorlunda lösare.
- Vispa grädden fluffig, se upp så att den inte blir för vispad.
- Fyll glas först med mandelmassa, kardemummachia och grädde.
Av: Anja Olaug
© Copyright 2019 - MyVeggie.se
Logga in för att kommentera