Chiasemla - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

4 stycken

Mandelmassa 
90 g mandlar 
90g socker (eller 100-120 g dadlar) 
4,5 msk grädde 

Kardemummachia 
3 dl sötad mandelmjölk
7,5 msk chiafrön 
3/4 tsk kardemummakärnor 
Sötning efter tycke 

2,5 dl grädde 

En nypa vaniljpulver 
Stött kardemumma och hackade mandlar som topping 

 Gör så här:

- Rosta mandlar i en torr stekpanna.
- Stöt kardemumman och blanda alla ingredienser till kardemummachia.
- Låt stå och blanda emellan.
- Mixa mandlarna till ett pulver. Tillsätt socker eller dadlar och mixa tills det blir mandelmassa. 
- Blanda mandelmassan med grädde tills den blir någorlunda lösare. 
- Vispa grädden fluffig, se upp så att den inte blir för vispad. 
- Fyll glas först med mandelmassa, kardemummachia och grädde. 

Av: Anja Olaug

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera