Rågbröd med banan, frön och nötter - Vegan

 Ingredienser:

Ger 1 bröd

  • 2 dl havregryn
  • ½ dl vetegroddar
  • 2 dl rågmjöl
  • 1 ½dl rågsikt
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl hasselnötter
  • ½ dl chiafrön
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 mogna bananer
  • ½ dl dadelsirap
  • 2 ½ dl vegetabilisk yoghurt
 Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rosta hasselnötterna ca 10 min i ugnen.
  3. Lägg nötterna i en kökshandduk och  låt svalna,  gnugga därefter av skalet i handduken.
  4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  5. I en annan bunke mosar du bananerna och rör ner sirap och yoghurt i bananblandningen.
  6. Häll över bananblandningen i bunken med de torra ingredienserna och blanda med en slickepott så att du får något som liknar en tjock smet.
  7. Häll smeten i en smord brödform, ca 1 ½ liter stor. Smörj med en neutral olja eller margarin.
  8. Ställ in brödet i mitten av ugnen ca 50 minuter, därefter på eftervärme i ytterligare 10 min.
  9. Stjälp upp på galler och låt svalna helt innan du skär det. Absolut bäst mår brödet om det får vila i ett dygn insvept i ett par linnehanddukar och håller sig därefter saftigt och gott ytterligare ett par dagar.

Av: Johan Lundgren 

Orginalrecept finner ni här

Logga in för att kommentera