Tempeh och marinad
Apelsinbräserade böngroddar
Tempeh och marinad
- Skär ca 3 mm tunna skivor av tempehn.
- Låt marinera i en blandning av soja, rapsolja, rökarom, finhackad röd chili och en liten skvätt vatten.
- Ju längre du marinerar desto bättre resultat.
- Gör marinaden på kvällen innan du går och lägger dig så blir tempehn fin i tid till middagen dagen därpå.
- Stek tempehn gyllenbrun i neutral olja. Det går ganska snabbt så håll koll på pannan så att du inte bränner tempehn.
- Lägg tempehn åt sidan på en tallrik.
Apelsinbräserade böngroddar
- Tvätta apelsinerna noggrant och riv därefter skalet från en av apelsinerna.
- Pressa ur saften av två apelsiner och reducera saften i stekpannan tillsammans med det fint rivna skalet.
- Tillsätt den fint rivna ingefäran, szechuanpeppar samt böngroddarna och fortsätt att reducera saften tills dessa att merparten absorberats av böngroddarna.
- Lämna gärna kvar lite apelsinreduktion till uppläggningen.
Uppläggning
- Lägg upp tempehn på en tallrik och lägg över böngroddarna.
- Skopa upp reduktionen och dressa böngroddarna och tempehn.
- Garnera med gräslöken och låt dig sedan väl avnjutas.
Av: Johan Lundgren
© Copyright 2019 - MyVeggie.se
Logga in för att kommentera