Mapo Tofu - Vegan

 Ingredienser:
  • 250 gram fast tofu
  • 75 gram rökt tofu
  • 1 tsk sichuanpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 cm riven ingefära
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2-3 tsk chilisås (typ sambal oelek eller liknande)
  • 2 msk soja
  • 2 msk gräslök eller vår/salladslök
  • 2 tsk potatismjöl utrört i 1 dl vatten
 Gör så här:
  1. Hacka den fasta tofun i 2 cm stora kuber och riv ner den rökta tofun grovt.
  2. Mortla sichuanpepparen till ett grovt pulver.
  3. Värm olja i en stekpanna, häll därefter i sichuanpepparn, pressa ner vitlöken och riv ner ingefäran. Låt allt fräsa en minut.
  4. Häll därefter i all tofu och stek ytterligare 2 minuter.
  5. Häll på chilisås och soja och rör runt i stekpannan.
  6. Tillsätt därefter vattenblandningen och rör runt tills du fått en härlig sås som tagit smak av vitlök, ingefära, sesamolja och chilin.
  7. Precis innan serveringen strör du över finhackad gräs- eller salladslök.

Av: Johan Lundegren 

Oginalrecept finner ni här

Logga in för att kommentera