Nyttiga kanelbullar på dinkelmjöl - Vegan

 Ingredienser:

0.5 pkt torrjäst
2.5 dl ljummen havremjölk/valfri
0.5 dl råsocker
0.5-1tsk salt 
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker 
Ca 6.5 dl dinkelmjöl

Fyllning:
10 färska dadlar
0.5 dl havremjölk
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker 
1 nypa salt 

 Gör så här:

Ugn: 250 grader

  1. Värm mjölken till strax över rumstemperatur. 
  2. Lös upp torrjästen med lite av mjölken och tillsätt sedan resten av mjölken
  3. Rör i sockret, salt och kryddor.
  4. Arbeta nu i mjölet lite i taget. Arbeta sedan med degen i ett par minuter så att sen blir smidig. Om degen skulle upplevas för kladdig så tillsätt lite mer av mjölet. 
  5. Låt degen jäsa i 30 minuter under en duk.
  6. Dela upp degen i två delar och kavla ut ena halvan till en rektangel över ett mjölat bord.
  7. Bre nu ut fyllningen på den utkavlade degen och rulla sedan ihop degen till en rulle, skär upp bullarna och lägg över en plåt. Täck plåten med en duk och låt jäsa i ytterligare 20 minuter.
  8. Pensla sedan bullarna i lite havremjölk blandat med ”sirap” och strö på pärlsocker.
  9. Grädda bullarna i ca 5-8 minuter i en ugn på 250 grader.

För att se samma recept fast med en mandelmassa och vaniljfyllning, klicka här

Av: Frida

Orginalreceptet finner du här

Snälla du Logga in att kommentera