Eggs florentine - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

4 skivor rostat bröd
300 g babyspenat 
1 dl hollandaise 
4 st ägg pocherade 

Hollandaise:
3 st äggulor
1 msk balsamico vit 
250 g smör rumstempererat 
Salt & cayennepeppar 
Gräslök hackad

 Gör så här:

- Blanda äggulor och balsamico i en kastrull.
- Värm försiktigt, och när blandningen börjar tjockna, klicka i smöret lite i taget, vispa ordentligt under tiden.
- Såsen tjocknar snabbt, så håll koll, och dra bort den från plattan. 
- Smaka av med lite salt & cayennepeppar 

- Fräs spenaten i lite smör, tills den mjuknat, fördela sedan spenaten på rostat bröd.
- Lägg på äggen, och toppa med hollandaise och lite hackad gräslök.

Av: Marie Lyander  

Orginalreceptet finner du här

Snälla du Logga in att kommentera