Burgare med kidneybönor och halloumi - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

1 st lök gul finhackad 
2 st vitlök finhackad 
1 st chili röd hackad
Olivolja 
2 st morot finriven 
1 st frp kidneybönor 
1 tsk timjan torkad 
1 st ägg 
1 st frp halloumi grovt riven
Salt & citronpeppar

Dressing: 
0,5 dl majonnäs
0,5 dl creme fraiche 
3 - 4 msk ketchup 
1 st vitlöksklyfta pressad
Salt & svartpeppar 
 

 Gör så här:

Ugn: 200 grader

- Fräs lök, vitlök, chili, på svag värme, i lite olivolja. Fräs tills löken blivit mjuk och glansig.
- Rör då ner riven morot, krydda med timjan, och låt fräsa i ytterligare några minuter, ställ åt sidan. 
- Häll av, och skölj kidneybönorna, lägg över dem i en skål.
- Mixa hastigt till en grov massa, och blanda sedan med grönsaksfräs, ägg och grovriven halloumi.
- Smaka av med timjan, citronpeppar och lite salt.
- Klä en form med bakplåtspapper, droppa över några msk olivolja, och pensla ut oljan över hela pappret. 
- Forma till 4 stora, eller 8 st mindre burgare/biffar och pensla även dem med lite olja. 
- Baka i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. 

Dressing
- Rörs ihop 

Servering
- Servera burgarna med valfria tillbehör. Jag höll det enkelt, hade bara sallad, tomat, rödlök och dressing! 

Av: Marie Lyander  

Orginalreceptet finner du här

Snälla du Logga in att kommentera