Spagetti med rå tomatsås - Vegan

 Ingredienser:

500 g körsbärstomat 
5 st soltorkad tomat blötlagd i ca 3 timmar, avrunnen och urkramad 
3 st vitlöksklyfta pressad 
0,5 st chili röd hackad 
1 msk balsamico vit
0,5 dl olivolja 
1 st kruka basilika stammar och blad 
Chiliflakes 
1 tsk salt 
0,5 tsk svartpeppar 

 Gör så här:

- Mixa ihop färska tomater, soltorkade tomater, vitlök, chili, balsamico, olivolja, i en blender.
- Smaka av med salt, svartpeppar och chiliflakes.
- Avsluta med blanda ner basilika, både stammar, blad och mixa tills allt är väl blandat. 
- Såsen kan göras i förväg, och sedan blandas med kokt spagetti.
- Toppa eventuellt med lite extra basilika, vid servering! 

Av: Marie Lyander  

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera