Rödbetssoppa med linser, ingefära, citron och chili - Vegan

 Ingredienser:

4 portioner

4 medelstora rödbetor eko (ca 280 g)
1 liten gul lök eko
0,5 dl torkade gröna linser eko 
1 klick kokosolja eko (att steka i)
1-2 vitlöksklyftor pressade eko
1 msk ingefära, färskriven eko
0,25-0,5 röd chili eko (eller efter smak)
6 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong eko
0,5 citron, saft och skal eko
Salt eko
Svartpeppar eko

 Gör så här:
  1. Skölj, skär bort kanterna och tärna rödbetorna samt skala och finhacka löken.
  2. Fräs i kokosolja.
  3. Tillsätt den pressade vitlöken, rivna ingefäran och den finhackade chilin.
  4. Fräs lite innan du tillsätter vatten och buljongtärning.
  5. Lägg även i de sköljda linserna och låt puttra under lock tills rödbetorna är mjuka och linserna färdigkokta, ca 20 minuter.
  6. Mixa sedan soppan slät.
  7. Tillsätt citronskal- och saft samt salt och peppar efter smak och koka upp.

Av: Healthcreator.se

Orginalreceptet finner du här

Snälla du Logga in att kommentera