Glutenfria rödbetsfrallor - Vegan

 Ingredienser:

6 frallor

300 g rödbetor eko (3-5 medelstora)
2 dl mandelmjöl eko
2 msk fiberhusk
1 dl hela valnötter eko
0,5 dl teffkorn
2 msk chiafrön eko
1 tsk bikarbonat
2 msk kokosolja eko
2 krm himalayasalt eko
1 tsk yacon eko eller agavesirap eko

Topping:
Sesamfrön eko

 Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skölj rödbetorna och skär bort kanterna.
  3. Skär dem i 4 bitar och mixa i exempelvis en matberedare.
  4. Tillsätt resterande ingredienser och mixa vidare.
  5. Forma till 6 bollar och lägg dem direkt på bakplåtspapper.
  6. Platta till dem en aning och låt vila några minuter.
  7. Pensla på lite oliv- eller rapsolja och strö på sesamfrön.
  8. Grädda i mitten av ugnen ca 40-50 minuter.
  9. Känn efter med en sticka att frallorna är klara. Låt svalna.

Av: Healthcreator.se  

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera