Mango & choklad cheesecake - Vegan

 Ingredienser:

Botten:
3 dl valnötter eko 
8 dadlar eko (1 dl) 
1 nypa himalayasalt

Fyllning:
3 dl blötlagda cashewnötter eko 
1 mogen banan eko
saft från en halv citron eko (ca 2 msk)
2,5 msk yacon sirap eko eller agavesirap raw eko
1,5 dl kokosolja eko

Smak mango – blandas med halva fyllningen:
225 g mango eko i tärningar (tinad)
(Om man vill: en nypa gurkmeja eko för att få en lite gulare färg)

Smak choklad – blandas med resten av fyllningen:
3 msk kakaopulver eko
1 tsk vaniljpulver eko
1 dl kokosmjölk (jag använde Garants krämiga)
1 msk yacon sirap eko eller agavesirap raw eko
1 nypa himalayasalt

 Gör så här:
  1. Blötlägg cachewnötterna minst 5 timmar alternativt skölj av bönorna.
  2. Se till att dadlarna är urkärnade. Mixa alla ingredienserna till botten i exempelvis en matberedare.
  3. Placera plastfolie i en rund bakform (ca 20 cm) eller liknande och bred sedan ut degen till botten med en sked eller med händerna. Degen ska gå att klumpa med händerna.
  4. Skölj eller torka sedan ur matberedaren (den ska vara torr när du fortsätter). Mixa sedan ihop ingredienserna till fyllningen till en fin och slät massa.
  5. Dela upp fyllningen och blanda sedan hälften tillsammans med mango smaken.
  6. Häll mangofyllningen försiktigt över botten av kakan och jämna till med en slickepott eller liknande.
  7. Mixa sedan ihop choklad smaken tillsammans med resten av fyllningen och häll till sist på även det lagret försiktigt och jämna till.
  8. Låt kakan stå kylt minst 5 timmar innan servering. Kakan håller i ca 1 vecka i kylen och går även att frysa. Den blir extra god om den får stå i kylen 1-2 dagar.

Av: Healthcreator.se

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera