Glutenfritt havreknäcke - Vegan

 Ingredienser:

2 dl glutenfria havregryn eko
0,5 dl hela linfrön eko eller chiafrön eko
0,5 dl solroskärnor eko
0,5 dl sesamfrön eko
1 msk fiberhusk 
0,5 tsk himalayasalt
0,5 dl kallpressad rapsolja eko
2 dl vatten

 Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke.
  3. Rör om till en geléliknande deg.
  4. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt.
  5. Placera ut degen på bakplåtspappret.
  6. Lägg ut ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå degen.
  7. Platta ut degen lite med händerna eller liknande.
  8. Kavla sedan ut degen mellan 2 bakplåtspapper.
  9. Dra bort det översta bakplåtspappret.
  10. Skär i valfritt stora rutmönster med en degskärare eller en vass kniv.
  11. Grädda i mitten av ugnen i ca 45-50 minuter.
  12. Låt svalna.
  13. Bryt sedan till bitar.
  14. Låt gärna stå kvar och torka i ugnen på eftervärme för mer krispighet, alternativt ställ tillbaka i ugnen på svag värme 1-2 timmar (40-50 grader) efter att brödet är brutet i bitar.
  15. Förvara i en glasburk med lock.

Av: Healthcreator 

Orginalreceptet finner du här

Snälla du Logga in att kommentera