Mandelmusslor med saffran & hjortrongrädde - Vegan

 Ingredienser:

Mandelmusslor:

3 dl mandelmjöl eko
1 dl rårismjöl eller rismjöl eko
1 tsk fiberhusk
1 tsk koksosocker eko
1 nypa salt eko
1 dl kallpressad kokosolja eko 
3 msk yacon– eller agavesirap raw eko
1 msk vatten
Kallpressad kokosolja eko till smörjning av formar

Saffran- och hjortrongrädde:
2 dl hård krämig kokosgrädde utan tillsatser
1 dl hjortron eko
0,5 pkt saffran eko

Topping:
Hjortron eko
Mynta eko

 Gör så här:

Mandelmusslor:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop mandelmjöl, råris- eller rismjöl, fiberhusk, kokossocker och salt.
  3. Tillsätt sedan kokosolja, yacon- eller agavesirap och vatten och blanda till en deg.
  4. Smörj formarna för mandelmusslorna med kokosolja.
  5. Tryck ut lite deg i varje form i ett jämnt lager även upp på kanterna.
  6. Ställ sedan mandelmusslorna på en bakplåt.
  7. Grädda mitt i ugnen i 10–13 minuter tills de har fått en fin ljusbrun färg.
  8. Vänd ur mandelmusslorna ur formarna när de svalnat något men fortfarande är varma.

Saffran- och hjortrongrädde:

  1. Mortla saffranet.
  2. Rör ihop hård kokosgrädde med saffran och hjortron till ett fint mos.
  3. Låt stå i kylen en stund för att stelna till igen (ca 30 minuter).
  4. Klicka ut grädden jämt fördelat på mandelmusslorna och toppa med ett hjortron och en kvist mynta.

Av: Healthcreator.se    

Orginalreceptet finner du här

Snälla du Logga in att kommentera