Saftiga grekiska burgare - Vegan

 Ingredienser:
  • 1 paket vita bönor
  • 1 dl riven, pressad zucchini
  • 1 dl finhackad rödlök
  • 0.5 dl finhackade oliver
  • 1.5 msk hackade soltorkade tomater
  • 1 msk hackad persilja
  • 1.5 dl glutenfria havregryn
  • Svartpeppar
  • 1 msk krossade linfrön
  • 3 msk vatten
 Gör så här:

1. Blanda ihop ”linfröägget”; vatten och krossade linfrön. Låt stå i 10 – 15 minuter.

2. Under tiden: Mosa sköljda bönor med en gaffel, rör ner övriga ingredienser och blanda ordentligt i en mellanstor skål. Rör sist ner linfröägget.

3. Täck skålen och ställ in i kylen i minst 30 minuter.

4. Forma biffar och värm upp stekpanna med lite olja. Stek 4 minuter på varje sida, vänd försiktigt.

Av: Alexandra Elemyr Unstad

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera