Quorngryta med champinjoner, dijonsenap och timjan - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

300 g quornfilé delad i bitar
250 g champinjon delad i fyra
2 st schalottenlök finhackad
2 st vitlöksklyfta finhackad 
Smör
2 dl grädde
1 dl grönsaksbuljong 
1 msk dijonsenap 
0,5 msk maizena 
1 tsk timjan torkad 
3 msk persilja färsk hackad
Svartpeppar & salt 
Timjan färsk 
4 portioner korngryn kokt i buljong, och enligt instruktion på förpackningen 

 Gör så här:

- Fräs quorn och svamp i smör, i 4 minuter.
- Tillsätt lök och vitlök, och peppar som får fräsa med i ytterligare några minuter. 
- Vispa ihop grädde, maizena, grönsaksbuljong, senap, timjan, och häll ner i grytan.
- Låt få ett uppkok, och puttra samman i 7 minuter, blanda ner färsk hackad persilja, smaka av med lite extra peppar, och eventuellt salt.
- Toppa med färsk timjan, och servera med korngryn eller ris!

Av: Marie Lyander

Orginalreceptet finner du här 

Logga in för att kommentera