Rårakor - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

4 lunchportioner eller 8 förrätter

4-6 potatisar (cirka 300 gram)
2 gula lökar
2 ägg
1 kryddmått salt
1 kryddmått vitpeppar
Smör till stekning
Gräddfil och syrad rödlök till servering

 Gör så här:

- Skala potatis och lök.
- Riv potatisen, finhacka löken och blanda med ägg och kryddor i en bunke.
- Klicka ut cirka en halv deciliter smet per råraka i en stekpanna med smör.
- Platta till klickarna med en stekspade och och fräs i några minuter per sida tills de är gyllenfrasiga.
- Det tar en stund att steka alla, en normal stekpanna har plats för tre rårakor åt gången.
- Servera med syrad rödlök och en klick gräddfil om det är en förrätt och en sallad om det är en lunch.

Av: Veckansvego

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera