Rödbetsgnocchi - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

4 portioner

3-4 råa rödbetor
3-4 potatisar (mjöliga)
2 äggulor
4-5 deciliter vetemjöl
½ tesked salt
150 gram halloumi
50 gram smör

 Gör så här:

- Skala rödbetor och potatis och dela dem i mindre bitar.
- Koka rödbetorna i saltat vatten i cirka 10-15 minuter.
- Tillsätt sedan potatisbitarna och koka ytterligare cirka 15 minuter (koktiden beror på hur smått du skurit rotsakerna).
- Känn med provsticka att de mjuknat, häll av i durkslag och låt svalna.

- Häll rotsakerna i en stor bunke och stöt med potatispress. 
- Blanda ner äggulor och salt och rör till sist ner mjöl tills smeten blivit till en fast deg.
- Dela degen i mindre delar och rulla till cirka 2 centimeter tjocka korvar.
- Skär i bitar som är ungefär lika stora som en stor vindruva.
- Rulla bitarna och lägg på en mjölad plåt. Låt torka i ungefär en halvtimme.

- Koka upp mycket vatten i en stor kastrull (cirka 4 liter).
- Salta och koka några gnocchi i taget tills de flyter upp till ytan (tar cirka 2-3 minuter per omgång).
- Ta upp dem med hålslev och lägg upp de färdiga gnocchin i en stor skål.

- Skär halloumin i mindre bitar och stek tills färgen är gyllenbrun.
- Lägg undan osten och bryn smöret i stekpannan.
- Fördela nykokt gnocchi på tallrikar, häll över halloumin och slå över det brynta smöret.

Av: Veckansvego

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera