Piroger (med ett vackert inre) - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

4 portioner

1 gul lök
1 matsked sambal oelek
380 gram (en förpacking) kokta svarta bönor
1 matsked rapsolja
2 vitlöksklyftor
0,75 deciliter bulgur
1 grönsaksbuljongtärning
1 matsked torkad oregano
1 matsked paprikapulver
1 tesked salt
1 förpackning krossade tomater (390 g)
Färdig pizzadeg (550-600 gram)
100 gram riven ost
1 ägg

 Gör så här:

Ugn: 225 grader

- Koka bulgurn i 1,5 deciliter vatten med en buljongtärning tills grynen är mjuka, det tar cirka 10-12 minuter.
- Värm ugnen till 225 grader.
- Skala och hacka lök och vitlök. Spola linserna i kallat vatten i ett durkslag, låt rinna av.
- Fräs lök och vitlök mjuk i oljan i en stekpanna.
- Tillsätt sambal oelek, kryddor, krossade tomater och bönor. Låt sjuda 5-6 minuter. Riv osten och rör ner.
- Rulla ut pizzadegen på ett bakplåtspapper och kavla ut den något.
- Dela den i 8 lika stora fyrkanter. Fördela fyllningen på degen och vik ihop till paket (så gott det går!).
- Pensla pirogerna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 10-12 minuter, tills de blivit gyllenbruna.
- Servera med en sallad.

Av: Veckansvego

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera