Aubergineburgare - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

4 portioner

2 auberginer
3 matskedar olivolja
2 deciliter riven ost
1 deciliter ströbröd
Salt och peppar
1 rödlök
2 avokado
Mozzarella (250 gram)
Ruccola (några blad per burgare)
8 hamburgerbröd

 Gör så här:

Ugn: 225 grader

- Värm ugnen till 225 grader.
- Skär auberginen i cirka 1,5 centimeter tjocka skivor på längden.
- Salta, peppra och stek dem gyllenbruna i omgångar i olivoljan i en stekpanna på medelvärme.
- Lägg dem på en ugnsplåt. Blanda ost och ströbröd, toppa aubergineskivorna med blandningen och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
- Skala och skär löken i tunna skivor. Stek om du vill, annars funkar det med rå lök.
- Dela, kärna och gröp ur avokadon. Skär avokadon i skivor.
- Skiva mozzarellan, krydda ruccolan med salt, peppar och några droppar citronsaft.
- Montera burgarna med alla tillbehör på bröd (rosta dem gärna lätt i stekpannan).

Av: Veckansvego

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera