Dill & potatis i pita - Lakto ovo vegetarisk

 Ingredienser:

2 lunchportioner

400 gram färskpotatis
En halv rödlök
30-50 gram fänkål
50 gram dill
25 gram  gräslök
25 gram persilja (gärna slätbladig)
1 deciliter majonnäs 
2 deciliter gräddfil (ev. lite till)
4 pitabröd
Salt och vitpeppar efter smak

 Gör så här:

- Borsta potatisen och koka i saltat vatten cirka 12-15 minuter.
- Ansa och finstrimla fänkålen, låt koka med potatisen en minut eller två på slutet. Häll av vattnet och låt svalna.
- Skala och finhacka rödlöken.
- Blanda ihop majonnäs och gräddfil och smaka av. Tillsätt eventuellt lite mer gräddfil om du tycker att majonnäsen tar över för mycket.

- Skölj de färska örterna, repa av persiljbladen från stjälken och hacka dem i lite mindre delar, finhacka gräslöken, rensa bort de grövsta stjälkarna från dillen.
- Blanda örterna med gräddfilsblandningen. Smaka av med salt och peppar.
- Värm pitabröden i brödrost (eller i ugn 3-4 minuter, 225 grader).
- Skär potatisarna i rejäla skivor. Fördela i pitabröden, fyll på med fänkål och gräddfilsblandning.
- Toppa med rödlöken. Njut!

Av: Veckansvego

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera