Fröknäcke - Vegan

 Ingredienser:

2 deciliter dinkelmjöl
1 deciliter oskalat sesamfrön
1 deciliter solrosfrön
1 deciliter linfrön
½ tesked salt
1 matsked olivolja
2 deciliter vatten
Torkad rosmarin och kumminfrö att strö över

 Gör så här:

Ugn: 150 grader

- Värm ugnen till 150 grader.
- Blanda dinkelmjöl, salt, sesam-, solros-, och linfrön i en bunke, tillsätt olja och vatten och rör ut till en lös deg.
- Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt och strö över rosmarin och kumminfrö.
- Grädda i 20 minuter. Ta ut plåten, skär degen i lagom stora bitar. Baka i ytterligare 25 minuter.
- Låt svalna. Servera med färskost och marmelad eller bara helt naturella. 

Av: Veckansvego

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera