Kanelbullar - Vegan

 Ingredienser:

Ca 20 stycken bullar

Ugn: 175 C

Deg

  • 3 dl havremjöl (mixat ren havregryn)
  • 2,5 dl rismjöl
  • 2 dl majsmjöl (inte maizena)
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 msk pofiber
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 dl agave sirap
  • 1,5 tsk kardemumma
  • Salt
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl plantbaserad mjölk
  • 2 dl, dryga, plantbaserad yoghurt
  • 1/2 msk citronjuice
  • 1 dl riven kokt potatis
  • 2 msk krossade linfrön som blötlagts med 3 msk vätska

Fyllning

  • 100 g mjölkfritt margarin
  • Kanel
  • Agave eller kokossoker eller mixade dadlar
 Gör så här:

Ugn: 175 grader

- Blanda alla torra ingredienser i en egen bunke.
- Smält margarinet och häll ner i smöret.
-Rör ner agave, riven potatis, yoghurt, mjölk och citronsaft tillsammans med linfrön i mjölken.
- Blanda ihop torra ingredienser med resten och arberta degen ordentligt, vi hade assistenten.
- Låt den sen stå och vila i 10 minuter.
- Blanda under tiden ihop fyllningen och sätt på ugnen.
- Knåda degen för hand på mjölad yta, ( välj någon av de mjöler du hade i degen förslagsvis ), dela den sen i två delar och kavla ut dom på bakplåtspapper ca 60 * 30 cm .
- Bred över fyllningen och vik sen ihop degplattan.
- Klipp remsor på ca 4 cm och gör flätor av, eller gör till snäckor genom att rulla ihop dem helt.
- Pensla med en plantbaserad mjölk och strö på valfri topping.
- Grädda i 15 minuter på 175 C
- Ta ut och låt svalna något.

Av: Alexandra Elemyr Unstad 

Originalrecept finner du här

Logga in för att kommentera