Krämig blomkålssoppa - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

4 portioner

En sats rostad blomkål (eller ett färskt blomkålshuvud och valfria kryddor)
En gul lök
En grönsaksbuljongtärning 
1 deciliter riven smakrik ost
1 matsked idealmjöl
1,5 deciliter matlagningsgrädde
1,5 deciliter mjölk + vatten till ytterligare spädning
Smör till stekning
Salt och peppar efter smak

 Gör så här:

- Skala och hacka löken. Stek den i lite smör i en stor kastrull tillsammans med buljongtärningen.
- Häll i den rostade blomkålen (eller färsk i fina buketter med kryddorna – då får du steka lite längre).
- Häll i matlagningsgrädde och mjölk. Rör ut idealmjölet med lite vatten och häll i. Låt koka i fem-sju minuter.
- Mixa med stavmixer, soppan behöver inte bli fullständigt slät.
- Koka upp igen och späd med vatten till önskad konsistens.
- Häll ner den rivna osten och låt den smälta. Smaka av, salta och peppra vid behov.
- Servera med en knäckemacka och friskt bubbelvatten.

Av: Veckansvego

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera