Potatis och purjolökssoppa - Laktovegetarisk

 Ingredienser:

4 huvudrätter eller 8 förrätter

1-2 purjolökar (350 gram)
5-6 potatisar (350 gram)
1 vitlöksklyfta
1 tesked basilika (torkad)
30-40 gram smör
1 grönsaksbuljongtärning
2 deciliter matlagningsgrädde (eller vanlig vispgrädde)
5-6 deciliter vatten
Salt och peppar efter smak
Ett litet knippe färsk gräslök

 Gör så här:

- Skala potatis och ansa purjolök, skölj och skär i bitar. Finhacka vitlöken.
- Smält smöret i en stor kastrull, fräs purjo, potatis och vitlök tills den mjuknat något.
- Tillsätt buljongtärning, basilika, salt, peppar, fyra deciliter vatten och matlagningsgrädden.
- Låt sjuda i cirka 30 minuter.
- Ta kastrullen från värmen och mixa koket till en puré med stavmixer eller i matberedare. Värm.
- Tillsätt ytterligare 1,5 deciliter vatten (mer om soppan är för tjock). Smaka av med salt och peppar.
- Häll upp soppan. Klipp gräslöken i ringar och strö över.
- Servera med ett gott bröd.

Av: Veckansvego

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera