Grillad het oumph - Vegetarisk (honung)

 Ingredienser:

2-3 personer

En påse (280 gram) naturell Oumph
1 deciliter rapsolja
1-2 matskedar sambal oelek
3-4 matskedar barbecuesås (gärna Sweet baby Rays)
2 vitlöksklyftor
2 matskedar flytande honung
Saft från en halv citron
Salt efter smak
Ett stänk liquid smoke (kan uteslutas)

 Gör så här:

- Bland ihop alla ingredienser till marinaden i en plastpåse. Smaka av.
- Lägg den frysta Oumph-en i marinaden och låt stå i kylskåp minst ett dygn (ställ påsen i en plastbunke för att slippa läckande olyckor).
- Snurra på påsen lite då och då så att marinaden når alla delar av proteinet.
- Ta ut bunken i god tid innan grillning. Låt oumph-en rinna av på hushållspapper.
- Grilla i panna eller utegrill tills det blivit fina grillränder.
- Servera med en sallad eller andra valfria grilltillbehör (och en del vatten – detta är H E T T!).

Av: Veckansvego

Orginalreceptet finner du här

Logga in för att kommentera